Het winterseizoen is volop bezig! Vraag nu een proefles aan en kom een keertje meetrainen.

Nieuws

Goede doelen: Waaljutten 2017 - Help jij mee op zaterdagmiddag 7 oktober?
   (27-09-2017)

Exerceo heeft zich opgegeven als deelnemer aan het project ‘Schone en beleefbare Waal’, een initiatief van de Gelderse Natuur- en Milieufederatie, IVN Gelderland, de provincie Gelderland en de deelnemende gemeenten. Met de projectorganisatie hebben we afgesproken dat wij in 2017 en 2018 twee keer per jaar zwerfafval gaan opruimen tussen Ochten en IJzendoorn, een tracé van ruim 2 kilometer. We dienen hiermee het milieu én de financiën van Exerceo.
We hebben ongeveer 20 vrijwilligers (‘Waaljutters’) nodig om deze opruimactie goed te kunnen uitvoeren.

De eerste opschoonactie is dankzij jullie inzet op 8 april jl. met succes uitgevoerd. Op zaterdagmiddag 7oktober 2017 staat de tweede opschoonronde gepland.
We verzamelen op zaterdagmiddag 7 oktober om 13.00 uur (na de schaatstraining op zaterdagochtend) in Ochten, bij de parkeerplaats van:

Eethoek De Veerstoep
Veerstoep 1
4051 CL Ochten

Wij hopen net als de vorige keer op een grote opkomst!

Bij De Veerstoep reiken we de hesjes, handknijpers en vuilniszakken uit die we van de projectorganisatie hebben gekregen. Doe oude kleren en stevig schoeisel of laarzen aan en neem een stel (werk / tuin-) handschoenen mee.
Wim Romein en Reinhard Reincke nemen een aanhanger mee voor het vervoer van volle zakken met zwerfafval.

Help jij mee voor schone uiterwaarden en een gevulde clubkas? Stuur een bericht per e-mail () of neem contact op met Willem Stol als je beschikbaar bent en mee gaat helpen met het Waaljutten op zaterdag 7 oktober 2017.

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Clubkampioenschappen 2016-2017
   (05-03-2017)

Op 4 maart werd de belangrijkste wedstrijd van het jaar verreden: de Clubkampioenschappen van Exerceo! Dat was toch al wel een paar jaar geleden, de laatste Clubkampioenschappen werden 2011 in Utrecht verreden.

Maar liefst 46 leden stonden aan de start, een absoluut clubrecord. De organisatoren hadden een mooie startlijst samengesteld. Binnen verschillende families, vriendengroepen, huishoudens en de trainersgroep werd een onderlinge strijd uitgevochten op de 500 en de 1000 meter.

In een langebaanwedstrijd rij je voor jezelf, maar voor een clubkampioenschap worden er natuurlijk klassementen opgemaakt. De einduitslag is als volgt:

Clubkampioen Tim Nijenhuis
   
Clubkampioene Ciska Koole
   
       

1
2
3
Pupillen
Wessel Hanselaar
   
  Dianne van de Bijl
Nynke Sterk
 
Junioren C
Thomas van de Voort
   
  Lisa Kuiper
   
Junioren B
Hanneke Reincke
Alina van de Kracht
Birte van Ittersum
Neo-senioren Erik van Dodewaard
Stefan van Binsbergen

Senioren
Tim Nijenhuis
Joost van Gorkum
Nico Hendriks

Paulien Flierman


Masters Jelmer Nolles
Cor Rijksen
Erwin van de Voort

Ciska Koole
Miriam Baars
Shirley Halbesma
Masters 60+
Sarry van den Berg
Henk Klomp
Pieter Meijer

 

Alle individuele tijden en puntentotalen vind je hier.

Jelle van Beek (sportfotograaf en ijsmeester van Triavium) heeft voor deze toch wel unieke gelegenheid de fotografie verzorgd. Een selectie heeft hij al gedeeld op Facebook. Binnenkort komen alle foto’s online voor iedereen beschikbaar, meer info volgt.

Een clubkampioenschap kan alleen worden georganiseerd met de hulp van een heleboel mensen die vaardigheden, tijd en financiële middelen ter beschikking stellen. Onze dank gaat uit naar:

 • bekersponsor Jörg Machines
 • fotosponsor HBI Bedrijfswageninrichters
 • scheidsrechter Suzan van de Belt
  starter Robert Kamper
  mannen van de elektronische tijdwaarneming Martijn van de Pijpekamp en Marijn Koopman
 • hulpstarters Jan van Daalen en Willem Stol
 • handklokkers Lisette Oerlemans, Jody van Ittersum, Tina Zuidema en Lex van Binsbergen
 • speaker Geert Sterk
 • bekerleverancier Betuwe Sport
 • fotograaf Jelle van Beek
 • de supporters die onvermoeibaar alles en iedereen naar de streep toejuichten
 • en last but not least: alle deelnemers natuurlijk!

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Clubkampioenschappen 4 maart 2017
   (10-02-2017)

Tijdens de Clubkampioenschappen rijden we meerdere afstanden. Het klassement wordt per (KNSB)categorie opgemaakt en elke categorie kent een winnaar. De beste presterende schaatser en schaatsster mogen zich een jaar lang Clubkampioen en Clubkampioene van Exerceo noemen!

Neem je fans, vrienden en familie mee om je te supporten tijdens DE wedstrijd van het seizoen!

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Verslag Inzell trainingsweek 2016
   (04-11-2016)

Skate | Eat | Sleep | Repeat

Trainingsweek Schaatstrainingsgroep Exerceo - Inzell 2016Op 22 oktober was het dan eindelijk zover: de start van de Inzell Trainingsweek van Schaatstrainingsgroep Exerceo! De heenreis verliep voorspoedig. Tot München hadden we nog te maken met regen, daarna trok het wolkendek open. Eenmaal in Inzell konden we genieten van het zonnetje én de wedstrijden die op dat moment in de Max Aicher Arena aan de gang waren. Om zeven uur was iedereen binnen en schoven we aan bij restaurant Glusthaferl, waar we de hele week ’s avonds verwend zijn. Daarna nog even bijpraten, het programma met Wim doornemen en dan gauw gaan slapen, want zondag weer vroeg op!

Op zondag mochten we gelukkig ’s morgens om 8 uur trainen. Als een stel zenuwachtige jonge honden liepen we naar de ijsbaan, waar we ons al gauw thuis voelden. Wat een prachtige setting en wat een geweldig ijs! Alleen al naar al die trainende mensen kijken was fantastisch, maar er is natuurlijk ook geschaatst. En daarna: ontbijten!
Omdat het zulk prachtig weer was, besloten we de late ijstraining te laten voor wat die was en een stuk te gaan fietsen. Onder de de deskundige en vooral rustige leiding van enkele oud-gedienden hebben zelfs de meest hoogte vrezende leden zich aan een enerverende rit op de mountainbike gewaagd. Of zij een carrière in deze richting ambiëren blijft onbekend. Dat kan ook liggen aan de laatste stop, waar we in typisch Bayrisch feestgedruis terechtkwamen. Ook de wielrenners en wandelaars hebben zich prima vermaakt rondom Inzell.

   

De volgende dag startte de vroege training als vanouds om 7 uur. Voor maandag was de weersvoorspelling nog goed, dus rond het middaguur hebben we de Frillensee op zijn mooist verkend. Myrthe heeft in deze prachtige omgeving een chiropractisch verantwoorde bostraining verzorgd. En dan geraak je al snel in een ritme: schaatsen, eten, rusten, schaatsen, eten, rusten …

Gelukkig bleek de weersvoorspelling zich aan te passen aan de snelle tijden die tijdens de training werden gereden, de enige dag met regen viel een dag eerder dan verwacht. Deze (dins)dag is dan ook nuttig besteed aan schaatsen, eten, rusten, videoanalyse, schaatsen, eten, nog meer videoanalyse en slapen.

De woensdag is volgens een oude traditie rustdag. Enkele leden konden het niet laten en gelastten een geheime training in. Zij schoven net op tijd gewassen en gestreken aan de ontbijttafel aan. Na het ontbijt zwaaiden we Sarry uit, die werkverplichtingen had.
Daarna werd koers gezet naar de Oostenrijkse plaats Salzburg. In het oudste koffiehuis van Oostenrijk, Tomaselli seit 1705, werden we verwend met heerlijke koffie met gebak. In het stadscentrum aangekomen vielen we met de neus in de boter: het Oostenrijkse leger presenteerde zich in de oude stadskern ter gelegenheid van het feit dat Salzburg zich 200 jaar geleden bij Oostenrijk aansloot. Rondom de vesting op het hoogste punt van de stad werd een daverende demonstratie gegeven, waarvan we best ondersteboven waren.
Onder genot van het prachtige uitzicht over de stad hebben we geluncht, waarna we weer afdaalden naar de stad en een rondje windowshoppen deden. Salzburg staat bekend om de dure winkels, het was maar goed dat de meeste winkels dicht waren ter gelegenheid van de feestdag.
Op de terugweg maakten we een tussenstop in de Red Bull Hangar-7. De eigenaar van Red Bull toont hier het grootste deel van de historische vliegtuigen en Formule 1 auto’s. Likkebaarden voor de liefhebbers dus!

De woensdagavond werd afgesloten met een toespraak van Wim voor een van onze trouwste jeugdleden: Myrthe. Zij studeert sinds dit jaar in Engeland, maar kon het toch niet laten om mee te gaan naar Inzell. Haar schaatsprestaties hebben er niet onder geleden. Om te zorgen dat zij ons niet vergeet, overhandigde Wim haar een mooi schaatsbeeldje in het bekende Exerceo rood-wit-blauw.

En toen was het al weer donderdag. Afscheid nemen van Myrthe, Hester, Greg, Robin en Paul, die alweer naar huis moesten. Daar schaatsen, nog een mountainbiketocht waarin nieuw talent is ontdekt, ’s avonds weer schaatsen, eten, gezelligheid: ook de donderdag vloog voorbij.

Op vrijdagmorgen stond voor de meeste leden de laatste training op het program.
De bewegende beelden bewijzen dat iedereen in deze trainingsweek beter is geworden, dus we gingen met een goed gevoel van het ijs.
Maar … het feest was nog niet over, want onze Oosterburen organiseerden dit weekend de Duitse Kampioenschappen langebaan. Een mooie gelegenheid om de kunst nog eens af te kijken.

Bedankt Wim, Evert, Annet, Wouter, Nieske, Janny, Ries, Anke, Roel, Karolina, Willem, Derko, Bas, Hester, Greg, Robin, Paul, Sarry, Bas en natuurlijk ook Pieter, Alie en Nelly voor serieuze trainingen en de gezelligheid! Volgend jaar weer?

 

verslag: Ciska Koole
Op zoek naar de originele foto’s? Mail me!

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Het marathonseizoen is begonnen!
   (15-10-2016)

Op 15 oktober was het Triavium in Nijmegen het toneel van de eerste marathon in de Leisure World Regio Oost competitie. Na een lange zomer hard trainen stonden de dames en heren te popelen om hun krachten te meten.

Derko debuteerde in de M3. Het peloton ging direct van start met snelle rondetijden. Derko ontweek behendig alle valpartijen en pareerde een aantal ontsnappingspogingen. Bij de laatste passage van de streep zat hij op een perfecte plek voorin, maar kreeg helaas te maken met een dreigend gevalletje kramp waardoor hij de kop moest laten gaan. Zijn eerste marathon op dit niveau sloot hij af met een 10e plaats, de eerste punten zijn binnen!

Jelmer promoveerde na de winst in het klassement van de M3 naar de M2. Zij reden met de dames en de C2 in een groot peloton, dat er duidelijk zin in had. De lage rondetijden vlogen je om de oren! Ondanks het verschil in niveau bleef het peloton lang bij elkaar, terwijl er onderling speldeprikken werden uitgedeeld om de benen te testen. Jelmer reed constant goed voorin en hield zich prima staande in de eindsprint. De eerste podiumplaats was dan ook gisteren alweer een feit: een knappe 2e plaats!

Het belooft een mooi marathonjaar te worden in de Leisure World Regio Oost competitie, die bestaat uit 8 marathons die op verschillende banen worden gereden. De tweede marathon in Nijmegen wordt georganiseerd op zaterdag 21 januari 2017. Komen jullie Jelmer en Derko dan aanmoedigen?

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)

Volg ons! Facebook YouTube


Ogenblik a.u.b. ...