We zijn in voorbereiding op het zomerseizoen! Vraag een proefles aan en kom straks een keertje meetrainen.

Nieuws

Laatste Nieuws: Het WK Inlineskaten komt eraan!
   (22-04-2018)

Van 1 tot en met 8 juli a.s. wordt het WK Inline- en Freestyleskaten 2018 voor het eerst in Nederland georganiseerd. Een unieke kans om de topsport eens van dichtbij mee te maken. Hier vind je meer informatie over de wedstrijden die van 1 t/m 3 juli op de piste in Heerde en de weg- en freestyleonderdelen die van 5 t/m 8 juli in Arnhem worden georganiseerd.

Wil je dit evenement en de topsporters van heel dichtbij meemaken? Meld je dan aan als EventMaker en zorg er samen met de organisatie voor dat alles letterlijk op rolletjes zal lopen tijdens het evenement!

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Waaljutten 2018 - Jut jij mee op 7 april a.s.?
   (19-03-2018)

Exerceo is als regionale sportvereniging ook maatschappelijk betrokken. Onze deelname aan het Waaljutters-project is daarvan een mooi voorbeeld. Ook in 2018 ruimen we samen met andere regionale verenigingen in het voorjaar en het najaar het zwerfvuil op in de uiterwaarden langs de Waal.
Met deze actie slaan we drie vliegen in één klap: schone uiterwaarden om in te sporten, samen een klus klaren én inkomsten om bijzondere activiteiten te organiseren. Het clubkampioenschap, de nieuwjaarsreceptie, de afsluiting van het zomerseizoen, ondersteuning van de jeugd-wedstrijdrijders, dat kunnen we niet alleen vanuit de contributie en sponsorbijdragen financieren. Als we zelf de handen uit de mouwen steken, dan kunnen we meer leuke dingen doen voor en met elkaar!

De eerste opruimactie voor het project Waaljutten is dit jaar gepland op zaterdagmorgen 7 april 2018 tussen 09.30 en ca. 12.30 uur. Het tracé dat wij gaan schoonmaken is op dit moment nog niet bekend. Wel dat we om 09.30 uur starten in de omgeving van Dodewaard/Ochten/IJzendoorn. De gemeente Neder-Betuwe stelt weer hulpmiddelen beschikbaar, zoals hesjes, knijpers en vuilniszakken. Na afloop gaan we naar de kantine van de ijsbaan in Dodewaard om af te sluiten met een kop soep en een broodje.

Vele handen maken licht werk! Er is door het hoge water veel zwerfvuil aangespoeld, we hebben daarom meer dan 20 vrijwilligers nodig om deze klus in een ochtend te kunnen klaren. Ben jij erbij op 7 april? Mail dan je opgave zo snel mogelijk maar voor 1 april 2018 naar  of geef je op bij een van ons of bij je trainer.

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Clubkampioenschap 2017-2018
   (10-03-2018)

Op zaterdag 3 maart was het weer zover: het Clubkampioenschap van Schaatstrainingsgroep Exerceo!

Jong en oud streden om het hoogste treetje op het podium en hoewel de uitslag anders doet vermoeden was dat soms een verhitte strijd.

Uiteindelijk gingen de clubkampioenen van vorig jaar er weer met de bekers vandoor: Tim Nijenhuis en Ciska Koole mogen de bekers weer een jaar laten blinken op de schouw.

Zonder onze trouwe sponsoren hadden we deze wedstrijd niet kunnen organiseren: Arjan, Alphons, Ben, Herman en Reinhard, bedankt voor jullie bijdrage!

En natuurlijk ook veel dank aan de supporters en alle vrijwilligers, die deze avond de handen uit de mouwen hebben gestoken.

Hier vind je een overzicht van de gereden tijden. Op Facebook verschijnen steeds meer foto's die sportfotograaf en ijsmeester Jelle van Beek heeft gemaakt.

Deel via:

(Terug naar boven)


Goede doelen: Waaljutten 2017 - Help jij mee op zaterdagmiddag 7 oktober?
   (27-09-2017)

Exerceo heeft zich opgegeven als deelnemer aan het project ‘Schone en beleefbare Waal’, een initiatief van de Gelderse Natuur- en Milieufederatie, IVN Gelderland, de provincie Gelderland en de deelnemende gemeenten. Met de projectorganisatie hebben we afgesproken dat wij in 2017 en 2018 twee keer per jaar zwerfafval gaan opruimen tussen Ochten en IJzendoorn, een tracé van ruim 2 kilometer. We dienen hiermee het milieu én de financiën van Exerceo.
We hebben ongeveer 20 vrijwilligers (‘Waaljutters’) nodig om deze opruimactie goed te kunnen uitvoeren.

De eerste opschoonactie is dankzij jullie inzet op 8 april jl. met succes uitgevoerd. Op zaterdagmiddag 7oktober 2017 staat de tweede opschoonronde gepland.
We verzamelen op zaterdagmiddag 7 oktober om 13.00 uur (na de schaatstraining op zaterdagochtend) in Ochten, bij de parkeerplaats van:

Eethoek De Veerstoep
Veerstoep 1
4051 CL Ochten

Wij hopen net als de vorige keer op een grote opkomst!

Bij De Veerstoep reiken we de hesjes, handknijpers en vuilniszakken uit die we van de projectorganisatie hebben gekregen. Doe oude kleren en stevig schoeisel of laarzen aan en neem een stel (werk / tuin-) handschoenen mee.
Wim Romein en Reinhard Reincke nemen een aanhanger mee voor het vervoer van volle zakken met zwerfafval.

Help jij mee voor schone uiterwaarden en een gevulde clubkas? Stuur een bericht per e-mail () of neem contact op met Willem Stol als je beschikbaar bent en mee gaat helpen met het Waaljutten op zaterdag 7 oktober 2017.

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Clubkampioenschappen 2016-2017
   (05-03-2017)

Op 4 maart werd de belangrijkste wedstrijd van het jaar verreden: de Clubkampioenschappen van Exerceo! Dat was toch al wel een paar jaar geleden, de laatste Clubkampioenschappen werden 2011 in Utrecht verreden.

Maar liefst 46 leden stonden aan de start, een absoluut clubrecord. De organisatoren hadden een mooie startlijst samengesteld. Binnen verschillende families, vriendengroepen, huishoudens en de trainersgroep werd een onderlinge strijd uitgevochten op de 500 en de 1000 meter.

In een langebaanwedstrijd rij je voor jezelf, maar voor een clubkampioenschap worden er natuurlijk klassementen opgemaakt. De einduitslag is als volgt:

Clubkampioen Tim Nijenhuis
   
Clubkampioene Ciska Koole
   
       

1
2
3
Pupillen
Wessel Hanselaar
   
  Dianne van de Bijl
Nynke Sterk
 
Junioren C
Thomas van de Voort
   
  Lisa Kuiper
   
Junioren B
Hanneke Reincke
Alina van de Kracht
Birte van Ittersum
Neo-senioren Erik van Dodewaard
Stefan van Binsbergen

Senioren
Tim Nijenhuis
Joost van Gorkum
Nico Hendriks

Paulien Flierman


Masters Jelmer Nolles
Cor Rijksen
Erwin van de Voort

Ciska Koole
Miriam Baars
Shirley Halbesma
Masters 60+
Sarry van den Berg
Henk Klomp
Pieter Meijer

 

Alle individuele tijden en puntentotalen vind je hier.

Jelle van Beek (sportfotograaf en ijsmeester van Triavium) heeft voor deze toch wel unieke gelegenheid de fotografie verzorgd. Een selectie heeft hij al gedeeld op Facebook. Binnenkort komen alle foto’s online voor iedereen beschikbaar, meer info volgt.

Een clubkampioenschap kan alleen worden georganiseerd met de hulp van een heleboel mensen die vaardigheden, tijd en financiële middelen ter beschikking stellen. Onze dank gaat uit naar:

 • bekersponsor Jörg Machines
 • fotosponsor HBI Bedrijfswageninrichters
 • scheidsrechter Suzan van de Belt
  starter Robert Kamper
  mannen van de elektronische tijdwaarneming Martijn van de Pijpekamp en Marijn Koopman
 • hulpstarters Jan van Daalen en Willem Stol
 • handklokkers Lisette Oerlemans, Jody van Ittersum, Tina Zuidema en Lex van Binsbergen
 • speaker Geert Sterk
 • bekerleverancier Betuwe Sport
 • fotograaf Jelle van Beek
 • de supporters die onvermoeibaar alles en iedereen naar de streep toejuichten
 • en last but not least: alle deelnemers natuurlijk!

Deel via:

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)

Volg ons! Facebook YouTube


Ogenblik a.u.b. ...